به گزارش شهرآرانیوز، این روزها سالگرد تلف شدن هفت توله ببر در باغ وحش مشهد است که مرداد سال ۱۳۹۸ این حادثه شوکی در جامعه بود. همان سال مسئولان محیط زیست خراسان رضوی علت تلف شدن شش توله را عفونت تنفسی در بدو زایمان و علت تلف شدن توله دیگر را خورده شدن قسمتی از دستش از سوی ماده ببر اعلام کردند، اما حمید ظهرابی، معاون وقت محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست کشور، قول پیگیری این موضوع را داد هرچند این موضوع برای همیشه مسکوت ماند.
حالا پنج سال پس از آن حادثه عجیب، یک قلاده «تایگون» در باغ وحش مشهد تلف شد. در طول این پنج سال تعدادی دیگر از حیوانات این باغ وحش به عدم پیوستند تا جایی که براساس آمار رسانهای شده است، این باغ وحش در زمینه تلف شدن حیوانات رتبه اول کشور را دارد. مطابق این آمار که بازه زمانی آن مشخص نیست، ۲۱ حیوان در این باغ تلف شده اند.
مدیر باغ وحش مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرا علت تلف شدن این تایگون را سن زیاد بیان میکند و میگوید: برای دریافت جزئیات بیشتر به سازمان دام پزشکی مراجعه کنید، اما زمان تلف شدن این قلاده حدود یک هفته پیش بوده است.
جواد رستمی درباره اینکه آیا «تایگون» دیگری که گونهای بین ببر و شیر است، در باغ وحش وجود دارد اعلام میکند: یک قلاده تایگون دیگر نیز داریم که هم سن تایگون تلف شده است.
از او درباره بیماری تایگون تلف شده میپرسیم که با صراحت موضوع بیماری این حیوان را رد کرده و تصریح میکند: هم اکنون هیچ حیوان بیماری در باغ وحش مشهد وجود ندارد.
تعداد گونههای حیوانی موجود در باغ وحش مشهد سؤال دیگری است، رستمی بیان میکند: ۹۲ گونه حیوانی در این باغ وحش وجود دارد و بین چهارصد تا پانصد حیوان نیز در باغ وحش داریم، البته این حدودی است و تعداد دقیقش را نمیدانم.
مدیر باغ وحش مشهد درباره وضعیت پلنگی که چندی پیش بیمار بود و حتی دور قفسش بسته شده بود میگوید: پلنگ وضعش بهتر شده و مشکل خاصی ندارد.
در حالی مدیر باغ وحش مشهد تعداد حیوانات موجود در این باغ وحش را حدود پانصد حیوان میداند که فروردین ۱۴۰۱ در جمع خبرنگاران تعداد حیوانات موجود در باغ وحش را ششصد عدد اعلام کرده بود. کاهش صد حیوان در طول دو سال گذشته این شائبه را ایجاد کرده که تلف شدن تعدادی از حیوانات این مجموعه تاکنون رسانهای نشده است.
موضوعی که بهمن سال گذشته در بازدید چهار ساعته کارشناسان دادسرای مشهد از باغ وحش نیز مشاهده شد. در قسمتی از این بازدید کارشناسان متوجه لاشه فریزشده یک حیوان کامل میشوند و کوروش هنرمند، دام پزشک باغ وحش، توضیح داده بود: «این لاشه یک گراز مریض است که پس از مؤثر واقع نشدن درمان تلف شده است و به دلیل سوزانده شدن این گونه اجساد توسط سازمان محیط زیست، به ناچار تا زمان صدور مجوز در یخچال فریزر نگهداری میشود.»
باوجوداین هنوز ابهام تلف شدن تایگون وجود داشت. موضوعی که منجر به صدور بیانیه مشترک ادارات کل محیط زیست و دام پزشکی استان شد.
در این بیانیه آمده است، بر اساس اطلاعات به دست آمده، یک قلاده تایگون ماده با سن حدودی هفده و نیم سال، به دلیل بروز بی اشتهایی و لاغری نسبی در تاریخ ۲۷ تیرماه امسال تحت بیهوشی و انجام معاینات و آزمایشهای لازم قرار گرفت و سپس به دنبال یک هفته درمان حمایتی در پنجم مرداد در مجموعه باغ وحش تلف شد.
بر اساس تحقیقات به عمل آمده، در آزمایشهای اولیه حین بیهوشی، بیماری حیوان با احتمال زیاد لنفوم تشخیص داده شد که این تشخیص با تأیید آزمایشگاهی نمونههای دریافت شده از لاشه حیوان مبنی بر ابتلا به سرطان لنفوم، به قطعیت رسید. براین اساس به اطلاع میرسد که علت تامه تلف شدن این حیوان، سن بسیار زیاد در کنار ماهیت بیماری لنفوم - که پیش آگهی درمان و بهبودی بسیار ضعیفی دارد- بوده است.